Helle Stork om Bettina Høeg

VI FIK MERE, END JEG HAVDE FORVENTET

- Temadagen om teamudvikling gjorde en stor forskel. På én dag fik Bettina Høeg skabt team ud af nogle medarbejdere, som er vant til at arbejde selvstændigt og alene, fortæller Familie- og Forebyggelseschef Helle Stork fra Billund Kommune.

Familieindsatsen i Billund Kommune, et specialiseret specialområde for sårbare børn og unge, skal organiseres i team, i modsætning til tidligere, hvor medarbejderne arbejdede selvstændigt med hver deres område. Der er sket mange forandringer på området det seneste år, og der var en vis modstand og mange bekymringer i medarbejdergruppen over for endnu et "smart tiltag". Bettina viste dem den røde tråd, der faktisk fandtes i alle forandringerne.

- Medarbejderne oplever, at det er dem selv, der kommer frem til løsningerne. Derfor får de ejerskab og det lover godt for det fremtidige samarbejde, fortæller Helle Stork.

- De kom rigtig langt på en dag. Der var ingen der var modstandere, da de gik derfra. Nu italesætter de sig selv som team.

Bettina går gerne udover dagsordenen. Hun følger deltagerne i deres proces og griber det, de kommer frem til i dagens løb. Hun taler sig ind på deltagernes styrker og svagheder, og ved lige, hvor hun skal sætte ind for at skabe forandring. Bettina er god til at finde den "dominobrik", der skal skubbes til for at skabe en tilpas forstyrrelse - og så virker det.

Bettina italesatte, at medarbejderne havde hver deres serviceniveau, når de arbejdede så selvstændigt, som de var vant til. Og medarbejderne fik sat ord på deres frustrationer og usikkerhed ift. pludselig at skulle "kigges i kortene", efter at have arbejdet autonomt i mange år.

- Bettina har et blik for og viden om offentligt og politisk ledede organisationer. Hun er tro mod forarbejdet og vores aftale, så jeg "får den vare, som jeg har betalt for". Og vi fik noget mere, end jeg havde forventet på en dag. Hun gav medarbejderne noget, de kan bruge lang tid frem, afslutter Helle Stork.